Erottaudu brändillä

Nykypäivänä yritykset eivät erottaudu internetin loputtomasta tarjonnasta pelkästään hyvällä tuotteella ja mainonnan tuomalla näkyvyydellä. Yritykset tarvitsevat heidän tavoitteita ja strategiaa tukevan brändin joka on uniikki, selkeä ja kuvastaa yrityksen identiteettiä. Kun yrityksesi toiminnan seuraaminen ja kanssakäynti houkuttaa täysin vieraita asiakkaita sitoutumaan ja ostamaan, brändisi toimii niinkuin pitäisi.

On tutkittu, että ihmiset tekevät ostopäätöksen helpommin yritysten kanssa jotka he tuntevat entuudestaan. Mitä tunnetumpi brändi, sen enemmän kauppaa.

Brändi on muutakin kuin huvikseen mainostamista

Oikein tehty brändistrategia vaatii selkeää viestintää, arvoja, osallistamista ja kultaisen keskitien imagon* ja maineen* välillä. Kun brändi palvelee yritystäsi niinkuin pitäisi, niin; 1. sinun kanta-asiakkaasi suosittelevat yrityksesi erinomaisuuden vaivatta muille, 2. luot pitkäkestoisia asiakas suhteita sillä asiakkaasi haluavat tukea yrityksesi jatkuvuutta, 3. yrityksesi on vakuuttavampi ja luotettavampi, 4. nostat tuotteesi/palvelusi rahallista arvoa.

Maine = Jostakin entiteetistä vallitseva käsitys

Imago = Yrityksen tietoisesti itsestään antama kuva

Identiteetti

Mitä asiakkaasi ajattelevat yrityksestäsi?

Selkeän identiteetin rakentamisessa on tärkeää sisäistää mitä halutaan asiakkaan ajattelevan ku ne puhuvat teistä. Kun brändisi on selkeä, asiakkaasi eivät etsi syitä ostaa tuotteesi muualta.

Viestintä

Minkälaista kieltä käytetään kun asiakas tutkii teitä? 

Puhutteko laadusta, käytännöllisyydestä, perheyrityksen tarinasta, edullisista hinnoista vai nopeudesta. Kun puhut synkron yrityksenne viestin kanssa niin ihmiset pysähtyvät paremmin teidän tuomaan sisältöön.

Värimaailma ja typografia

Visuaalisuuden merkitys ulosannissa on myös suuri. Kun yritykselläsi on yhteneväinen värimaailma ja fontit kulkee käsi kädessä sisältösi huolehdit siitä että asiakkaasi tunnistavat sinut myös vieraassa ympäristössä. Näin myös tavoitat potentiaalisia asiakkaita jotka ovat aikaisemmin teitä seuranneet mutta eivät vielä ostaneet.

Suunnittelu

Mikäli tiedät että brändin vahvistaminen on tarpeessa mutta on epäselvää mitä kaikkea se vaatisi niin me autamme. Lähdemme suunnittelemaan teidän yrityksen ympärille sopivaa pakettia jossa käydään läpi työvaiheet ja tarpeelliset korjauskohdat mitkä toisivat teille lisäarvoa.

Erottautuminen

Tuntuuko siltä että yrityksesi ilme muistuttaa liikaa jotain toista yritystä? Varsinkin saman alan yrityksien tulisi olla tunnistettavissa eri organisaatioina. Jotta voit välttää tämän pahan tilanteen missä tyytyväinen asiakkaasi menee kilpailijan tiskiin niin autamme erottautumaan internetin suuresta massasta.

Kokonaisuus

Pystymme jatkamaan myös sinulle luotua brändiä sinun kotisivuillasi, markkinoinnissa tai muussa missä yrityksesi identiteetti välittyy asiakkaille, näin saat suurimman hyödyn brändin rakentamisesta.

Markkinointiboosti brändisi vahvistajana

Jokaisen yrityksen välittämä viesti on uniikki ja vaatiikin selkeää runkoa onnistuneeseen toteutukseen, olemme suunnitelleet niin rohkeaa ja tunteita herättävää, kuin konservatiivista ja luottamusta tuovaa brändisuunnittelua. Brändin rakentamisessa on tärkeää tuoda kokonaisuus yhteen selkeällä strategialla ja suunnittelulla jonka avulla brändi valjastetaan yrityksen tueksi. 

Brändisuunnittelun abc

Syvennymme projekteissa vaiheittain jotta voimme korostaa teidän identiteetin ja valjastaa sen toimivaksi brändistrategiaksi. Ensimmäisenä kirkastamme:

  1. Strategian. Mitä tavoittelemme projektilla? Mitkä on yrityksen arvot, mitä tunnetta välitetään, mikä on yrityksen identiteetti.
  2. Suunnittelu. Mitä kaikkia asioita tulee muokata, uudelleenrakentaa vai kehitetäänkö kokonaan tyhjästä uudenlainen brändi.
  3. Rakentaminen. Tuodaan brändistrategiat ja suunnitelmat eloon.
  4. Kehitys. Brändin yhteneväisyys on tärkeää eri työkalujen ja projektien aikana on tärkeää. Jos markkinointikampanja lähtee brändi uudistuksen jälkeen käyntiin, on sitä jatkettava myös siinä kanavassa.

Mietityttääkö brändisuunnittelu?

Rakennetaan brändi joka tukee liiketoimintasi ja yrityksesi identiteettiä. Vahvistetaan asiakkaillesi välitetty viesti jotta he ymmärtävät miksi juuri teidät tulisi valita ja mitä he tukevat kun valitsevat teidät. Näin saat yrityksellesi pitkäaikaisia ja tyytyväisiä asiakkaita.

Karkeasti voi sanoa että hyvä tuote houkuttaa asiakkaita, hyvä brändi sitouttaa ostamaan tuotteet sinulta myös jatkossa. Brändin merkitystä voi esimerkin vuoksi kääntäen verrata suoraan ihmisiin. Seuraatko mieluummin julkisuuden henkilöä tai ystävää joka on ristiriitainen, epäselkeä, välittää laidasta laitaan eri tunteita, eikä seuraa arvojaan? Vai sitten henkilö joka on tasaisesti ennustettava, selkeä sanomassaan, herättää luottamusta ja tasaisesti seuraa arvojaan? Tavatessasi ensimmäisen esimerkin, et todennäköisesti seuraa häntä jatkossa, toisen esimerkin kanssa haluat tavata uudestaan ja mahdollisesti pitää hänet elämässäsi pidempään.

Markkinointiboostin yhteistyönä me autamme teitä selvittämään vastaukset kysymyksiin jota vaatii brändin vahvistamiseen. Joskus vastaukset ei ole teillekään selkeitä, niin autamme sen rakentamisessa. Jos haluaa ulkoistaa niin voimme suunnitella yrityksellesi brändin puolestanne. Lähtökohtaisesti teiltä emme lähde vaatimaan muuta kuin pitää linjan auki jotta voimme kommunikoida projektin aikana.

Tähän vaikuttaa paljon yhteistyökumppanin valinta, Suomesta löytyy brändin rakennus toimistoja jotka eivät tee muuta kuin brändisuunnitteua ja niiden hinnat heittävät karkeasti 5000€ – 20000€ välillä. Vastakohtana löytyy yksittäisiä freelancereita jotka rakentaa vain logoja brändisi tueksi. Nämä hinnat pyörivät tekijästä riippuen 200€ noin 700€ asti. Markkinointiboosti rakentaa verkkoympäristöön kattavan brändi paketin minne brändisi soveltuu. Tämä sisältää logon, värimaailman valinnan, typografian, visuaalista kehitystä, sanoman ja yrityksesi arvot.

Tässä pitää ottaa huomioon monia eri asioita. Mieti miksi olet perustanut yrityksen, ketä yrityksesi palvelee, kuinka se palvelee, mitkä ovat tavoitteet yrityksellesi pitkällä tähtäimellä, minkälaisen jäljen haluat jättää maailmaan ja miten aiot sen tehdä. Näiden pohjalta neuvomme eteenpäin ja tarvittaessa autamme vastaamaan kysymyksiin. Ilmaisessa kartoitus palaverissa voimme keskustella brändistä mikä soveltuu sinulle.

Tässä pitää ottaa huomioon monia eri asioita. Mieti miksi olet perustanut yrityksen, ketä yrityksesi palvelee, kuinka se palvelee, mitkä ovat tavoitteet yrityksellesi pitkällä tähtäimellä, minkälaisen jäljen haluat jättää maailmaan ja miten aiot sen tehdä. Näiden pohjalta neuvomme eteenpäin ja tarvittaessa autamme vastaamaan kysymyksiin. Ilmaisessa kartoitus palaverissa voimme keskustella brändistä mikä soveltuu sinulle.

Suunnittelemme ja toteutamme ammattimaisia ja upeita brändikirjoja. Mikäli sinun yritykseltä ei löydy vielä brändikirjaa ja haluat nostaa brändisi huipulle niin ole ehdottomasti yhteydessä.

Brändin luominen ei tapahdu hetkessä ja se vaatii pitkäjänteistä suunnittelua, tekemistä ja paljon työtä. Suunnitteluun on syytä käyttää aikaa ja sinun pitää päättää tavoitteet jotka haluat saavuttaa. Sen jälkeen voimme yhdessä miettiä miten brändin toteutus kannattaa tehdä.

Todennäköisesti olet jo ns. brändi. Mutta mikäli haluat tehdä entistä parempaa markkinointia niin ole yhteydessä, kirkastamme brändisi ja jatkossa markkinointi tuottaa rutkasti enemmän tulosta.

Brändisuunnittelu on yksinkertaisesti sinun palikoiden yhdistämistä oikeanlaiseksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi visuaalinen yhtenäisyys, yrityksen puhuttelutyyli, asiakaspalvelu, mainosmateriaalit, sivuston ulkonäkö, käyntikortit, alennuskampanjat jne jne. Kaikki lähtee siitä, että miten haluat, että yrityksesi muistetaan. Mikäli haluat olla premium toimija niin ei kannata mainostaa niin kuin halpahalli.

Tarvitsetko apua yrityksen brändin
suunnittelussa?

Mikäli kaipaat apua yrityksesi brändisuunnitelussa tai markkinointimateriaalien luomisessa niin autamme mielellämme.

Jätä yhteystietosi ja vastaamme sinulle 24h kuluessa.

Lisää otsikkotekstisi tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.