Kotisivut yritykselle – mistä hinta muodostuu?

Kotisivut yritykselle – mistä hinta muodostuu?

Digiaikakautena siistien ja myyvien kotisivujen merkitys yrityksen liiketoiminnassa kasvaa ennätysvauhtia. Näin ollen kotisivut ovat yritykselle tärkeä investointi ja parhaillaan hyvin rakennetut kotisivut ovatkin tuottoa takova rahamylly. Silti monia kotisivuja hankkivaa kiinnostaa erityisesti kotisivujen hinta, hinnoittelumalli sekä miten kotisivujen loppuhinta oikein muodostuu.

Luettuasi artikkelin ymmärrät mistä kotisivun hinta rakentuu ja miksi hinta ei ole pätevä vertailukriteeri kotisivun tekijälle. 

Kotisivut yritykselle – miksi?

Aloitetaan siitä, että miksi ylipäätänsä tarvitset kotisivut yrityksellesi. Oikea vastaus ei ole se, että kotisivut pitää olla olemassa vaan se, että haluat hankkia lisää asiakkaita. Tämän lisäksi saatat haluta palvella nykyisiä asiakkaitasi verkkosivujen kautta. Eli lähtökohtaisesti hankit kotisivut tuottamaan rahaa, sekä pitämään rahaa talossa palvellen nykyasiakkaita. 

Siinäpä mainio syy.

Nyt kun tiedämme mitä haluat kotisivuiltasi niin vielä puuttuu vastaus kysymykseen: miten saada kotisivut tuottamaan ja mitä kaikkea tarvitset sivuille jotta asiakkaasi hyötyisivät siitä.

Tämä on monimutkaisempi kysymys ja vaihtelee käytännössä täysin projektista riippuen. Toisille riittää yksinkertaiseti perinteinen myyvä kotisivu jolla esitetään tuotteet visuaalisesti ja myyvästi sekä ohjataan asiakas jättämään yhteydenottopyyntö perinteisen lomakkeen kautta jonka jälkeen yrityksen edustaja voi laskea tarjouspyynnön asiakkaalle.

Toisille tarvitaan enemmän toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia, esimerkiksi säästölaskuri, modifiointi työkalu, hintalaskuri, chatbot, integroidut digimarkkinoinnin työkalut jne.

Ja kolmannet myyvät tuotetta johon soveltuu parhaiten verkkosivun ja verkkokaupan yhdistelmä. Eli mikäli tuotteesi on helppo ostaa ja haluat myydä sitä helposti, nopeasti ja paljon niin verkkokauppa soveltuu sinulle parhaiten.

Nämä ovat kaikki kysymyksiä joita sinun ei tarvitse miettiä yksin. Me ymmärrämme asiakaskäyttäytymistä ja liiketoimintaa joten räätälöimme projektit aina asiakaskohtaisesti joten voi jättää nämä meidän huoleksi.

Eri kotisivupakettien hinta

Kotisivuja on miljoonia erilaisia mikä tarkoittaa sitä, että on olemassa myös lukuisia erilaisia kotisivupaketteja ja tästä syystä hinnat vaihtelevat suurestikin. Hintaan vaikuttaa suuresti se minkä laajuisen sivuston tarvitset. Laajuuden lisäksi kotisivujen hinta vaihtelee projektista riippuen niin kuin juuri kävimme läpi.

Lyhyesti voidaan sanoa, että kotisivut maksavat yritykselle haitarilla 1 500€ ja 20 000 € väliltä. Keskiarvohintana voidaan pitää noin 6 000 euroa, riippuen projektin laajuudesta.

Mikäli sinua kiinnostaa mitä saa milläkin rahalla niin tässä on muutamia esimerkkipaketteja joiden hintaa voimme pitää pohja/alkaen hintana.

Käyntikorttisivusto S-paketti- alkaen noin 2000 €

Käyntikorttisivusto tarkoittaa yksi-sivuista (onepager) kotisivua jonka tarkoitus on toimia käyntikortin lailla. Yleensä käyntikorttisivusto pitää sisällään noin 6 eri osiota upotettuna etusivulle. Sivusto toimitetaan aina responsiiviseksi rakennettuna ja hinta mukautuu vaadittavan kustomoinnin määrän mukaan.

Esimerkki käyntikorttisivustoja:

www.kaijonkipsa.com

www.mikasihvonen.com

www.horisonttigroup.com

Esimerkki käyntikorttisivun rakenne:

  • Mikä yrityksesi on?
  • Mitä teet?
  • Kenelle teet?
  • Referenssit
  • Yhteydenottolomake
  • Yhteystiedot

Myyvä kotisivu M-paketti – alkaen noin 3 500 €

Myyvä kotisivu/M-paketti on käyntikorttisivun ja raskaan sivuston välimalli. Tavanomaisesti M-paketin sivu koostuu etusivusta ja noin 5 eri alasivusta. Alasivut ovat muun muassa palvelut kategoria, blogi, kuvagalleria jne. M-paketin sivu rakennetaan responsiiviseksi ja hakukoneystävälliseksi sisältäen kaikki perus markkinoinnin työkalut. Hinta alkaa noin 3 500 eurosta ja mukautuu tarvittavien sivujen tai kustomoinnin määrän mukaan.

Esimerkki M-paketin sivuista:

www.palloilmaa.fi

www.mansenpohjarakenne.fi

www.primalkv.com

Toiminnallisuuksia vaativa kotisivu L-paketti – alkaen 6 000 €

Enemmän toiminnallisuuksia vaativa kotisivu eli L-paketti sisältää kaiken mitä M-paketin sivu sillä lisäyksellä, että alasivuja on usein moninkertainen määrä. Sekä näiden lisäksi vaatii kustomoitua koodaamista esimerkiksi hintalaskuria, säästölaskuria, asiakasportaalia tai muuta vastaavaa. Hinta alkaa noin 6000 eurosta ja mukautuu toiminnallisuuksien sekä kustomoinnin laajuuden mukaan.

Esimerkki L-paketin sivusta:

www.xbil.fi

Kotisivujen hinta – miksi eri tekijät tekevät halvemmalla?

Kotisivujen hinta ja tekijöiden hintaerot mietityttävät montaa yrittäjää. Suosittelen kuitenkin muistamaan sen, että kun hankit kotisivuja, et hanki pelkästään sivuston tekniikkaa. Pelkän tekniikan hankkiminen on helppoa. Kun tilaat kotisivuja ammattitaitoiseilta mainostoimistolta niin hankit projektille aivot, suunnittelijan, graafikon, ja ennen kaikkea kokeneen digimarkkinoijan osaamista jolla on laaja ymmärrys myynnistä, asiakkaasta ja markkinoinnista. Näillä eväillä sinun kotisivuprojekti suunnitellaan jo alusta alkaen sillä tavalla, että se tuottaa sinulle mahdollisimman paljon haluamaasi tavoitetta eli lisää asiakkaita tai parempaa palvelua nykyisille asiakkaillesi. Suunnittelun jälkeen tulee vasta tekniikka joka toki on tärkeässä roolissa myös. Mutta on huomattavasti helpompi ostaa teknistä osaamista kuin ymmärrystä asiakkaista ja siitä mikä heihin puree.

Tästä syystä kotisivujen hintataso vaihtelee suurestikin. Toiselta saatat saada kotisivutarjouksen joissa on hintalappu 5 000 €, siinä missä toinen suostuisi toteuttamaan “saman” projektin hintaan 2 000€.

Usko pois.

Hinnan tinkijät eivät toteuta samaa projektia. Yllä olevasta listasta saatat saada tekniikan, mutta et muuta. Eli vinkki: kun vertailet kotisivujen tekijää, älä vertaa hintaa vaan vertaa toteuttajaa, sen taitoja, ymmärrystä ja motivaatiota projektillesi. Mikäli sinun tavoitteenasi on tehdä liiketoimintaa vielä huomennakin saatika vuoden päästä niin muutaman tonnin säästö kotisivuprojektista voi olla elämäsi kallein säästö. 

Nimittäin fakta on se, että toiset kotisivut tuottavat rahaa. Paljon rahaa. Ja toiset kotisivut eivät tuota lainkaan rahaa. Kumpaan sinä haluaisit investoida?

Esimerkki: 

Rakensimme asiakkaalle uudet kotisivut kesäkuussa 2022. Sivusto on tuottanut rahaa uusinnan jälkeen 39 000 € (09.11.2022).

Projektin loppuhinta: 5 500 €.

Kotisivuprojekti ei ollut hintavertailun halvin, eikä kallein.

Kallis kotisivu ei ole aina hyvä

Muista myös se, että kallis kotisivu ei ole aina hyvä. Päin vastoin, hinnalle pitää aina löytyä peruste. Kotisivuja tehdään karkeasti muutamalla tavalla: WordPress tai raakakoodaus. Kuten saatoit arvata, raakakoodaus on näistä se kalliimpi vaihtoehto. Kun sivut rakennetaan raaka koodaten, tulee olla siihen hyvä peruste. 90 % tapauksista oikeaa perustetta ei ole. Koodatut sivut ovat osaamattomalle asiakkaalle hyvin kankeakäyttöiset eikä tuota aitoa lisäarvoa kenellekkään muulle kuin koodarille (palkka). Koodattu sivusto tarkoittaa sitä, että kaikki koodataan fyysisesti alusta loppuun, visuaalisuus rakennetaan alusta loppuun ja noh. oikeastaan kaikki koodatanaan nollasta. Lyhyesti ja simppelisti: mikäli tavoitteesi on hankkia lisää kauppaa, palvella asiakkaitasi jne. niin koodatut kotisivut eivät tuota sinulle lisäarvoa.

Kotisivuprojektien hinnat putosivat reilusti kun WordPress saavutti suuren suosion, perustuen sen mahtavaan alustaan jonka päälle ei tarvitse koodata kaikkea alusta asti vaan suurin osa ominaisuuksista löytyvät jo valmiina. Tämän lisäksi WordPress on asiakkaalle erittäin helppokäyttöinen ja kevyet muokkaukset onnistuu käytännössä jokaiselta ihmiseltä.

Mm. näistä syistä WordPress on kustannustehokkain, toimivin sekä käyttäjäystävällisin kotisivualusta.

Mikä on hyvän kotisivun hinta?

Hyvän kotisivun hinta vaihtelee siis kaikkea 1500 € ja 20 000 € väliltä. Tärkeintä on se, että saat kotisivusi tuottamaan rahaa enemmän kuin sinä maksat siitä. Muista kuitenkin, että jotta saat parhaan hyödyn yrityksen verkkosivuista, tulee niitä päivittää ja pitää ajantasalla. Ylläpidon voit ulkoistaa Markkinointiboostille 30 €/kk summalla jolloin sivusto on teknisesti aina ajantasalla.

Kooste

Eli kun hankit kotisivuja yrityksellesi, älä vertaile pelkästään hintaa ja mitä se maksaa. Vertaa ammattitaitoa, referenssejä, sitä mitä saat ja mitä lisäarvoa toteuttaja voi tarjota sinulle pelkästään tekniikan lisäksi. 

Hanki mieluummin kertaheitolla toimivat ja tuottavat kotisivut sellaiselta toimijalta joka ymmärtää sinun liiketoimintaasi sekä sinun asiakkaitasi. Projekti maksaa enemmän (välillä jopa vähemmän) kuin muilta toimijoilta, mutta varmaa on se, että mikäli löydät sivuillesi toteuttajan joka ymmärtää MIKSI ja KENELLE sivut rakennetaan niin ne tuottavat hintansa moninkertaisesti takaisin.

Pyydä tarjous yrityksen kotisivuista.

Ota meihin yhteyttä

Suosituin

webhotelli - zoner - webbihotelli - internethotelli
Kotisivut

Webhotelli, miksi ja mistä?

Webhotelli voi olla terminä maallikolle hieman vaikea ymmärtää. Mutta pohjimmiltaan kyse on siis siitä, missä verkkosivut ja verkkokaupat fyysisesti sijaitsevat. Eli jaettu tieto toisin sanoen

Lue lisää »

Katsotuin

webhotelli - zoner - webbihotelli - internethotelli
Kotisivut

Webhotelli, miksi ja mistä?

Webhotelli voi olla terminä maallikolle hieman vaikea ymmärtää. Mutta pohjimmiltaan kyse on siis siitä, missä verkkosivut ja verkkokaupat fyysisesti sijaitsevat. Eli jaettu tieto toisin sanoen

Lue lisää »

Lisää otsikkotekstisi tähän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.